Ako puštate decu da gledaju OVE crtaće, pravite FATALNU grešku: Oni ih OBOŽAVAJU, ali na mališane imaju izuzetno loš uticaj! (VIDEO)

Takvo ponašanje će se loše odraziti na decu koja, gledajući crtani film mogu pomisliti da je takvo ponašanje normalno

Ruski psiholozi proveli su istraživanje nakon kojeg su izdvojili sve crtane filmove koji loše utiču na decu, a među njima se nalaze mnogi crtaći koji su jako popularni u našoj zemlji.

Prema naučnicima, takvo ponašanje će se loše odraziti na decu koja, gledajući crtani film mogu pomisliti da je takvo ponašanje normalno. Zanimljivo, popularnost devojčice Maše u muslimanskom svetu dovodi se u vezu sa činjenicom da joj je glava pokrivena maramom, stoji u istraživanju a prenosi Slobodna Dalmacija.

Američki Monster High osvojio je drugo mesto na rang-listi jer je tim psihologa zaključio da vokabular likova iz crtanog filma može da pokvari decu.

Zanimljivo je da je treće mesto na ovoj rang listi najlošijih crtića pripalo Sunđer Bobu – navodno jepreviše sebičan i stalno kritikuje odrasle.

Na četvrtom mestu, što je itekako čudno, nalazi se američki klasik Tom i Džeri. Stručnjaci smatraju da se glavni likovi mačke i miša ponašaju nedolično.

(Telegraf.rs)