Kažem – sve je OK, a mislim – ništa nije OK! Evo zašto ovaj razgovor žene i muškarci vode svakog dana

Napokon rešavamo misteriju ženskog ćutanja, koje se ne dešava tako često

Muško-ženski odnosi su komplikovani, a većina ljudi tvrdi da je to zbog žena i njihove neumorne potrebe da im neko čita misli.

Svi parovi su prošli kroz situaciju kada muškarac pita ženu: “Šta nije u redu?”, a dobije odgovor: “Sve je u redu!”.

Iako se u vazduhu koji struji između istog muškarca i iste žene oseća ogromna napetost, žena je u stanju da se ove tvrdnje drži do beskraja.

Međutim, za ovakvo ponašanje postoji opravdanje, bar iz ugla dama.

Svako mora da bude svestan svojih potupaka

Žene razmišljaju uvek, i svuda, i o svemu, pa čak i kad ne treba. One su uvek skoncentrisane na situaciju i osobu, ili više njih, koje u toj situaciji učestvuju. One očekuju isto od svojih partnera. Naime, ako muškarac povredi nehotično ženu, onda bar može da se udostoji da se presabere i da razmisli šta je to uradio.

Svako mora da ispašta zbog loših postupaka

Žene ne smatraju da treba da se objašnjavaju sa muškarcem o situaciji koja se već dogodila. Ukoliko je on već uspeo da je povredi, onda zaslužuje samo i jedino kaznu. Najmanja kazna je to što mora da trpi tenziju i da potroši sate da bi shvatio šta je uradio naopako.

Svako ko je kriv mora da odleži kaznu koja zadovoljava pravdu

Kada žena kaže da joj nije ništa, ili da je sve OK, to je znak da je stupila u proces kažnjavanja. Prvi deo tog procesa je ćutanje i zauzimanje stava nedodirljive gorostasne osobe, što može da iritira muškarca poprilično. Međutim, kada prođe ostale etape kažnjavanja, ovaj prvi deo mu postane omiljeni. Sledeći deo kažnjavanja se svodi na kratku, drsku i surovu konverzaciju, koja može da dovede do ludila. Treća etapa je najduža i bazira se na čekanju sledeće muškarčeve greške, gde će dobiti lavinu osuda i uvreda i za onu prvu i za ovu drugu, ali i za onu situaciju od pre deset godina.

 (Telegraf.rs)