KONAČNO STIGLE: Montažne kuće koje koštaju samo 6000 Eura!

I kood nas su konačno stigle montažne kuće čija je cijena prava sitnica. Naime, nedavno se održao Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu gdje su između ostalog predstavljene i ove nevjerovatne kuće.

Na sajmu su gostovali mnogi poznati izlagači iz raznih dijelova svijeta te je predstavljen ogroman broj novih projekata, te su od svih najveću pažnju privukle jednostavne montažne kuće.

One se mogu sagraditi za svega 6000 eura. Vrlo su jednostavne za napraviti i ocijenjeno je da su mnogo jeftij+nije od standardnih kuća koje se grde. Tridesetjedan kvadrat košta 6040 eura dok jedna montažna kuća od 100 kvadrata kožta oko 16 hiljada eura.

Ukoliko odaberete opciju da vam opreme u potpunosti kuću i da vi samo uselite platit ćete cijenu od 25 000 eura. Kako su naveli ove kuće u svijetu su uveliko popularne a sada su konačno stigle i na naše prostore.

Odlične su za održavanje, ekonomične, ekološki prihvatljive i predivne na pogled. U ove kuće je useljavanje veoma brzo a materijal je takav da može izdržati preko 100 godina.

Uz pomoć ovih kuća riješen je donedavno veliki problem raseljavanja zbog poplava jer je riješenje u kratkom roku bilo spremno.

Sada ih najčešće koriste mlađi parovi koji žele svoj poseban pečat na objektu u kome žive.

(linearno.com)