Rodila se sa 650 grama i dve rupe u srcu! Zatim je preživela 9 upala pluća i izliv krvi na mozak! Ali, ova beba se NE PREDAJE! (FOTO)

Devojčica koja ne odustaje: rođena je sa 625 grama, imala meningitis, izliv krvi na mozak, devet upala pluća… Lilijan je sve jača i jača, a nedavno je počela da sisa.

livil (24) iz Kvinslenda pukao u 24. nedelji trudnoće. Doktori su ubrzo otkirli da ima obilno unutrašnje krvarenje, a nakon dva dana rođena je Lilijan teška samo 625 grama. Mama i ćerka nastavile su da se bore za život u bolnici. Uprkos borbi sa mnogim zdravstvenim problemima, devojčica je sve jača.

Majka je svoju tugu podelila sa svetom odmah nakon što se porodila. Liza Konor-Melvil morala je smesta da miruje u krevetu kada joj je iznenada pukao vodenjak 23. avgusta. Hospitalizovana je i tada su doktori otkrili da ima unutrašnje krvarenje, koje je i iniciralo prevremeni porođaj.

– To se dogodilo jako brzo, u momentu. Mogle smo da umremo za 10 minuta – rekla je Liza za “Bundaberg News Mail”.

Dva dana kasnije rođena je Lilijan – teška samo 625 grama i tada je počela njena borba za život.Liza je imala još jedno krvarenje i hitno je operisana pošto je izgubila pet litara krvi. – Tada smo se obe borile za život – priča Liza.

Nakon operacije Liza je morala da leži u bolnici, odvojena od svoje starije dece. Njen partner Brenton napustio je posao da bi mogao da se brine o njima, a finansije je preuzela porodica.

No, borbi za život malene Lilijan nije se naziro kraj. U septembru Lilijan je dobila meningitis, a Liza se pripremala za najgore. Nakon toga devojčica je pregurala izliv krvi na mozak, četiri respiratorne infekcije i devet upala pluća. Ima dve rupe u srcu i teško može da diše bez pomoći.

Međutim, ovoga četvrtka stigle su dobre vesti. Lilijan napreduje! Ona ima više od 1.800 grama, a Liza je uspela da okupa i nahrani svoju devojčicu – ona počinje da sisa.

Liza svakoga dana šapuće svojoj malenoj Lilijan da bi volela da im se i ona pridruži kod kuće za Božić. Cela porodica se moli za nju i nada se da će se to i dogoditi.

(Telegraf.rs)